Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı

Güncelleme Tarihi: 05/11/2018

KLİNİK TANITIMI
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları polikliniği Doç.Dr.Kemal Aydınalp tarafından ilk kez 1969 yılında GATA Akliye Kliniği içinde oluşturulmuştur. 31 Ekim 1990 yılında ise GATA Komutanlığı bünyesinde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kurulmuş ve ilk Anabilim Dalı başkanı olarak Prof.Dr. M. Teoman Söhmen atanmıştır. 16.02.2004 tarihinde Prof.Dr. M. Teoman Söhmen'in emekli olmasından sonra Prof.Dr. Fuat Özgen Anabilim Başkanlığına atanmış ve 09.03.2006 tarihinde bu görevi Prof.Dr.Tümer Türkbay'a devretmiştir. Gülhane Askeri Tıp Akademisi, 26.08.2016 tarihi itibariyle Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GEAH) olarak hizmet vermeye başlamıştır. 31.08.2016 tarihinden itibaren Doç.Dr. M.Ayhan Cöngöloğlu GEAH Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu olarak görevlendirilmiştir. Birimde şimdiki haliyle 2 doçent, 1 yardımcı doçent, 2 uzman, 2 psikolog, 1 çocuk gelişim uzmanı, 1 hemşire ve 1 sekreter hizmet vermektedir.

DOKTORLARIMIZ
Eğitim ve İdari Sorumlusu