Yeşilay Haftası 1-7 Mart

Güncelleme Tarihi: 01/03/2018

YEŞİLAY HAFTASI 1-7 MART

Her yıl, yurt genelinde mart ayının ilk haftası “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmakta olup; sigaranın, alkolün ve uyuşturucu maddelerin bireylere, aileye ve topluma verdiği zararlar vurgulanmaktadır. Ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında; bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşımaktadır.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği tarafından sigarayı bıraktırma ünitesinde sigaraya karşı etkin mücadele edilmektedir. Ayrıca Psikiyatri Kliniğimiz tarafından ise uyuşturucu ve alkol gibi vücuda zararlı ve bağımlılık yapan zararlı maddelerle mücadele anlamında tedavi yöntemleri yapılmaktadır.