Hastanemizde Beyaz ve Mavi Kod Tatbikatı Gerçekleştirilmiştir

HASTANEMİZDE BEYAZ VE MAVİ KOD TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde, Beyaz ve Mavi Kod tatbikatı gerçeğini aratmayacak şekilde yapılmıştır.

Beyaz kod olası bir kavga, taciz ve sağlık personeline yönelik bir tehdit olduğu zaman olay yerine en yakın olan güvenlik görevlilerinin intikal ederek olayı çözümlemesi ve kayıt altına almasıdır.

Mavi kod ise hastanede karşılaşılacak solunum veya kalp durmalarında acil tıbbi müdahalenin en hızlı ve etkin şekilde eğitimli ve deneyimli personel tarafından ön görülen en kısa süre içerisinde temel ve ileri yaşam desteğinin uygulanmasıdır.

Tatbikatlar hastanemiz Kardiyoloji Holter Bölümünde ve Hiperbarik Tıp Merkezinde yapılmış olup, olaylara istenilen sürede ulaşmış ve başarılı bir şekilde müdahaleler yapılmıştır.