Özbekistan ve Gürcistan'lı Öğrencilerin Staj Eğitimleri Başladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) ile Özbekistan Abu Ali İbn-i Sina Buhara Devlet Tıp Enstitüsü ve Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi arasında yapılan mutabakat çerçevesinde gerçekleştirilen öğrenci hareketliliği programıyla; Gürcistan ve Özbekistan’dan ülkemize gelen misafir öğrenciler çeşitli hastanelerde staj görmeye başlamıştır.

SBÜ Avrasya Sağlık ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleri ile yürütülen proje kapsamında 44 öğrenci, danışman hocaları nezaretinde hastanemizin; nöroloji, onkoloji, genel cerrahi, gibi branşlarda eğitime tabi tutulmaktadır.

Türkiye’de eğitim görmek, staj yapmak isteyen misafir öğrenci sayısının her yıl arttığına dikkat çeken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi
Prof. Dr. Mehmet Ali GÜLÇELİK “Ülkemiz asırlardan beri pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve bölgenin sağlık merkezi olmuştur. Özellikle ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ sayesinde gerek sağlık eğitimi gerekse sağlık sunumu alanında dünyaya örnek olacak büyük bir gelişme ve atılımı ortaya koymuştur. Bu bilinçle hastanemizde eğitim gören öğrencilerimize hem akademik hem de sosyal alanda destek vererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki misafir öğrencilerimiz aldıkları eğitimle ülkelerine döndüklerinde gönüllü elçilerimiz olacaklar” ifadelerinde bulunmuşlardır.

• Staj