Türkiye’de İlk Defa Mikrobiyata ve Fekal Transplantasyon Sempozyumu Hastanemizde Gerçekleştirilmiştir.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA MİKROBİYATA VE FEKAL TRANSPLANTASYON SEMPOZYUMU
 HASTANEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Mikrobiyota ve Fekal Transplantasyon ve Sempozyumu” 6 Ekim 2018 tarihinde Fahrettin Alpaslan salonunda gerçekleştirilmiştir.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmaları hastane başhekimimiz Prof.Dr. Mehmet Ali GÜLÇELİK, Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Serhat BOR ve fekal transplantasyonu ülkemizde ilk ve tek uygulayan Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet UYGUN tarafından yapılmıştır.

Dünyadaki 6 merkezden birisi olan ve ülkemizin ilk ve tek fekal transplantasyon merkezi durumunda bulunan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, aynı zamanda bu yöntemi dünyada en başarılı uygulayan 2’nci merkez durumundadır.

Hastanemiz, Türk Gastroenteroloji derneği ve İBHAYD derneğinin desteği ile düzenlenen sempozyuma, ülkenin çeşitli bölgelerinden alanında uzman konuşmacıların ve 350’nin üzerinde katılımcının buluştuğu sempozyuma ulusal basınında yoğun ilgisi olmuştur.

5 oturum halinde gerçekleştirilen sempozyuma katkılarından ötürü; oturum başkanlarına, uzman konuşmacılara ve ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerimize teşekkür ederiz.