Lösemili Çocuklar Haftası 2-8 Kasım

Güncelleme Tarihi: 05/11/2018

Lösemili Çocuklar Haftası

Lösemi, halk arasında Kan kanseri diye bilinen bir hastalıktır. Bu hastalıkta çoğunlukla kemik iliğinden kaynaklanan ve bir tek hücrenin kanserleşmesi, daha sonra bu hücrenin bölünerek çoğalıp, önce kemik iliği, daha sonra tüm organları istila etmesi durumu söz konusudur. Tedavi edilmezse olay, kısa sürede hastanın kaybı ile sonuçlanabilir. Lösemi hastalığını tanıtmak, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmak ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanmaktadır.

Gülhane EAH Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Onkolojisi birimlerinin işbirliği ile otolog ve aile içi veya akraba dışı vericilerden allojeneik kök hücre nakli yapılarak, lösemili çocuklarımızın tedavileri için hizmet vermeye devam edilmektedir.