Organ Bağışı Haftası 3-9 Kasım

Güncelleme Tarihi: 05/11/2018

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI 3-9 KASIM

Organ bağışı; kişinin hayatta iken kendi iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başkalarının tedavisi için kullanılmak üzere izin vermesidir.
Akli dengesi yerinde olan ve 18 yaşını dolduran herkes organ bağışında bulunabilir.

Organ nakli olmayı bekleyen çok sayıda hasta olmasına rağmen, organ teminindeki kısıtlılığa dikkat çekmek ve bu konu hakkında farkındalığı artırmak amacıyla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi tarafından konunun önemini anlatmaya yönelik başlatılan kampanyalar devam etmektedir.

Bahse konu kampanya kapsamında bir dizi konferanslar planlanmış ve son olarak SBÜ Gülhane Hemşirelik Fakültesi öğrencilerine farkındalığı artırmak amacıyla organ bağışı konulu brifing verilmiştir. Ankara Bilişim Koleji öğrencilerine de bu konuda eğitim verilmesi planlanmıştır. Ayrıca; 9 Kasım Cuma günü hastanemiz ana bina poliklinikler bölgesinde organ bağışına yönelik hasta, hasta yakınları ve personelimize yönelik organ bağışı standı açılması planlanmıştır.