Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi
24 Eylül 2021

GÖREV TANIMI

2015 yılında faaliyete geçen Birim; engelli çalışan, hasta ve ziyaretçiler dahil tüm engelli ve engelli yakını olanlara danışmanlık yapmaktadır. Birim, engelli ve ailelerinin, engelli hakları konusunda güncel ve doğru bilgiye ulaşmaları, sorunlarını iletmeleri ve öneriler sunabilmeleri için faaliyet göstermek üzere kurulmuştur.

FAALİYETLER

1. Engelli ve engelli yakını olan çalışanların, engelli hasta ve ziyaretçilerin sözlü veya yazılı şikayet, dilek ve önerilerini kabul eder, bunları raporlandırır.
2. Hastanede, erişilebilirlik önlemlerini izler, denetler ve raporlandırır.
3. Hastanede çalışan engelli, engelli yakını olan ve kronik hastalığı olanların veri tabanını oluşturur ve takip eder.
4. Engelli ve kronik hastalığı olan çalışanların, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik gelişmeleri ve çalışmaları takip eder.
5. “Engelliliği Anlamak” ve “Engelli Bireylerle Etkin İletişim” konularında eğitimler yapar.

"ESİM" HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

"ESİM EL BROŞÜRÜ" İÇİN TIKLAYINIZ

UYGULAMALARIYLA ENGELLİ HAKLARI

PERSONELİMİZ