Kalp Sağlığı Haftası 10-17 Nisan

Güncelleme Tarihi: 09/04/2018

KALP SAĞLIĞI HAFTASI 10-17 NİSAN

Ülkemizde her yıl Nisan ayının ikinci haftası Kalp Sağlığı Haftası olarak kabul edilmiş olup kalp hastalıklarının önlenmesi için toplumsal bilinci arttırmak amacı ile 10-17 Nisan haftasında etkinlikler düzenlenmektedir.

Kalbinizi korumak için:

· Tütün, tütün ürünleri ve alkolden uzak durun,

· Sağlıklı ve dengeli beslenin,

· Tuz tüketimini kısıtlayın,

· Düzenli olarak yürüyüş yapın,

· Kan basıncı (tansiyon), kolesterol, şeker (diyabet) kontrollerini yaptırın,

· Hekim tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanın,

· Stresten uzak durun

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji ve Kalp Damar Merkezi; teknik donanımı, yetişmiş personeli ve teknolojinin son imkânlarına sahip üniteleri ile müstakil binasında dünya standartlarına sahip tanı ve tedavi hizmetleri ile hastalarımıza hizmet etmeye devam etmektedir.

kalp saglıgı.jpg