Özbekistan ve Gürcistan'lı Öğrencilierin Staj Eğitimleri Sona Erdi

ÖZBEKİSTAN VE GÜRCİSTAN’LI ÖĞRENCİLERİN STAJ EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) ile Özbekistan Abu Ali İbn-i Sina Buhara Devlet Tıp Enstitüsü ve Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi arasında yapılan mutabakat çerçevesinde gerçekleştirilen öğrenci hareketliliği programıyla; Gürcistan ve Özbekistan’dan ülkemize gelen misafir öğrencilerin çeşitli hastanelerde yaptıkları stajları sona ermiştir.

SBÜ Avrasya Sağlık ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleri ile yürütülen proje kapsamında 44 öğrenci, danışman hocaları nezaretinde hastanemizin; nöroloji, onkoloji, genel cerrahi gibi branşlarda eğitime tabi tutulmuşlardır.

Türkiye’de eğitim görmek, staj yapmak için gelen misafir öğrencilerin staj sürelerinin bitmesine müteakip hastanemizde düzenlenen törenle öğrencilere katılım belgeleri verilmiştir.

Yapılan törene ; Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Özkan ÜNAL,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof.Dr. Mustafa GEREK, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Rahmi KILIÇ ve  Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Ali GÜLÇELİK hastane personeli ile misafir öğrenciler katılmıştır.