Sağlık Bakanlığı

Engelliler Haftası Programı 10-16 Mayıs

Güncelleme Tarihi: 10/05/2018

ENGELLİLER HAFTASI PROGRAMI

Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık tarihini Uluslararası Engelliler Günü olarak kutlanmasına karar vermiş ve her yıl çeşitli etkinlikler ile üye ülkeler tarafından kutlanmaktadır. Buna ek olarak Birleşmiş Milletlere üye 156 devletin aynı tarihte yani 10-16 Mayısta kutladığı Engelliler Haftası vardır.

Hastanemiz Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından 8 Mayıs 2018 tarihinde 13:30-15:00 saatleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası programı “Söz Sizde” teması ile gerçekleştirilmiştir.

Programın açılış konuşmaları Başhekim Yardımcısı Dr. Ali EDİZER ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Birgül ARMUTCU tarafından yapılmıştır.

Hastanemiz Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi Sorumlusu Ayşe SARI ise Engellilik Mevzuatı ve Engelli hakları konusunda “Soru-Cevap” konulu bir sunum yapmıştır.