Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi
21 Şubat 2024

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi

Gülhane Eğitim  ve  Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 3.düzey 9 yatak, 4. düzey 13 yatak , 3 yatak anne uyum odası olmak üzere toplam 25 yatak ile hastalara hizmet vermektedir.Yenidoğan hastalıklarının  tanı ve tedavisinde ilaç tedavileri yanında bir çok girişimsel işlemler yapılmakta  ve gerekli tüm yoğun bakım hizmetleri ( parenteral nütrisyon,mekanik ventilatör tedavisi,monitörizasyon, kuvöz bakımı,kan değişimi,fototerapi,periton diyalizi,hipotermi tedavisi,İNO tedavisi,preop ve postop hasta  bakımı,hasta başı ekokardiyografi,ultrasonografi,rop muayenesi ve tedavisi) verilebilmektedir.Hasta merkezli bakımın yanısıra anne ve bebek bağlanmasının ilk günden itibaren oluşturulması için ‘’AİLE MERKEZLİ YOĞUN BAKIM HİZMETİ’’prensibi benimsenmiştir.İleri yaşam desteği gerektiren preterm ve term hasta bebeklerin emzirme ve anne sütü oranlarının yükseltilmesi  hedeflenmştir.

Ebeveyn-bebek bağlanmasının yanında ,bakım ve tedavilerinin evde devam edilmesi kararı alınan yenidoğanların anne-bebek uyum odalarında takibi yapılmakta ve eğitimleri gerçekleştirilmektedir.

Hastanemiz  5 EKİM  2023  tarihinde ‘’Bebek Dostu Hastane  ‘’ ve ‘’ Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım ‘‘ ünvanı almaya hak kazanmıştır.

destek