10-16 Mayıs, Engelliler Haftası
17 Mayıs 2024

Tüm dünyada 10-16 Mayıs, Engelliler Haftası olarak bilinmektedir.

Bu hafta, engelli vatandaşların, tüm insan haklarına ayrımcılığa uğramadan erişebilmeleri için, farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

Hastanemizde hizmet veren Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi, kendilerine ulaşan tüm vatandaşlara, engelli hakları konusunda danışmanlık yapmakta ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışmaktadır.

Engelliler Haftası nedeniyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, basıma hazırladığımızı açıkladığımız Engelli Hakları Rehberinin basıldığını bildirmek isteriz.

Tüm vatandaşlar,

Engelli Hakları Rehberine, Engelli Danışma ve Koordinasyon Biriminden ulaşabilir. Ayrıca, Birim tarafından hazırlanan "Uygulamalarıyla Engelli Hakları" bilgisine, web sitemizden ulaşılabilir.

Herkes için erişilebilir bir dünya dileğimizle.

Görselin betimlemesi: Beyaz zemin üzerinde Engelli Hakları Rehberinin kapak fotoğrafı var. Üstte solda Sağlık Bakanlığının logosu, sağda Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinin logosu var.

Ortada "T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GÜLHANE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ENGELLİ HAKLARI REHBERİ" yazıyor. Altta ortada Gülhane Hastanesi Ana Binanın fotoğrafı var, binanın ortasına Atatürk posteri, posterin her iki yanına Türk Bayrağı asılmış.

Bu resmin altında

" ANKARA-2024