14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ

Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan Türkiye'de tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği anma ve kutlama günüdür. Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Bu vesilelerle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de 14 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinlikleri düzenlenmiştir.

Etkinlikler, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Ali GÜLÇELİK, SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Dekanı Muzaffer KIRIŞ ve SBÜ Rektörü Cevdet ERDÖL’ün açılış konuşmaları ile başlamıştır.

14 Mart Tıp Bayramı “Günümüzden Geleceğe Işık Tutanlar (deneyim paylaşımları)” ile devam etmiştir. Sunumu yapanlar mesleki yaşantılarından anılar ve tecrübeleri paylaşmışlardır. Mesleğe yeni başlayacak olan Gülhane Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin de mesleki beklenti ve ideallerine yönelik sunumları olmuştur.

Ayrıca son bir yıl içerisinde doçentlik unvanı alan doktorlara plaketlerinin verilmesi ve meslekte otuz yılının üzerinde görev yapan personele teşekkür belgelerinin verilmesi ile program sona ermiştir.