Kanser Haftası 1-7 Nisan

KANSER HAFTASI 1-7 NİSAN

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir. Yeni yayımlanan dünya kanser istatistiklerine göre; ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizdeki ilk 5 kanser türü gelişmiş ülkelerle benzerlik göstermektedir. Erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri en sık görülen kanser türleridir. Ülkemiz, 2008 yılından itibaren kanser kontrol programı yürüten dünyadaki sayılı ülkelerden birisi olarak kanser kontrolünde dünya genelinde en tecrübeli ülkeler arasındadır.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; meme kanserine yönelik tarama amaçlı radyolojik tetkikler (mammografi, meme ultrasonu vs.) hızlı bir şekilde yapılmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde Genel Cerrahi, Medikal Onkoloji ve Radyoterapi Klinikleri arasındaki koordinasyon sayesinde hastalarımıza hızlı bir şekilde etkin tedavi yöntemleri uygulanmakta olup, diğer kanserlerinde tanı ve tedavisi yapılmaktadır.

kanser.png