19 Eylül Gaziler Günü

GAZİLER GÜNÜ 19 EYLÜL

Aziz milletimizin, asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi “ölürsem şehit, kalırsam gazi” deyişinde saklıdır. Yüce dinimizden aldığımız ilhamla milletimizin cesareti birleşmiş ve gaza ruhu, bu topraklar üzerinde ölümsüzleşmiştir.

Gazilik, milletimizin gönlünde öyle bir yere sahiptir ki, bütün ünvanların önüne geçer. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Gazi’dir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi’dir,
ilk meclisimiz Gazi’dir. Bu vatan için kim canını ortaya koymuşsa, makamların en yücesine,
bu milletin gönlüne yer etmiştir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Gazilerimizin varlığı, onların aziz hatırası, bizim şerefimizdir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kore’den, Kıbrıs'a ülkemizde teröre karşı verilen mücadeleye kadar ve özellikle, bu milletin, bu devletin bekası için yüreğini er meydanına getirmiş bütün gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü’nü tebrik ediyoruz.

Hastanemize sevk edilen ve başvuran iç güvenlik gazilerimiz ve yaralılarımız; tecrübeli ve seçkin kadrosuyla teşkil ettiğimiz, ‘‘İç Güvenlik Gazi ve Yaralıları Sosyal Hizmet Destek Birimimiz’’ tarafından karşılanmakta olup, gazilerimizin ve yaralılarımızın tedavileri bittikten sonraki süreçte de tıbbi, sosyal ve psikolojik gereksinimleri, yakından takip edilmektedir. Ayrıca iç güvenlik gazilerimiz hastanemize tahliye edilmede sağlanan koordinasyon ile aileleri ve yakınları için misafirhanemizde konaklama hizmeti verilmektedir.