Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı 1-31 Ekim

MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI 1-31 EKİM

Meme Kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türü olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilemektedir. 2000’li yıllardan itibaren tüm kanser istatistiklerinde de kadın kanserlerinin %20-25’i meme kanseridir.

Meme kanseri, erken teşhis edildiğinde %100 başarıyla tedavi edilebilir. İleri evrelerde tedavi seçimleri hastalar için yaşam kalitesini düşürecektir. Bu yüzden meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir.

Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse hasta çok ciddi oranlarda yaşam şansına sahip olur. Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından itibaren 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı eğitim ve taramalarla değerlendirmektedir.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; meme kanserine yönelik tarama amaçlı radyolojik tetkikler (mammografi, meme ultrasonu vs.) hızlı bir şekilde yapılmaktadır.

İhtiyaç duyulması halinde Genel Cerrahi, Medikal Onkoloji ve Radyoterapi Klinikleri arasındaki koordinasyon sayesinde hastalarımıza hızlı bir şekilde etkin tedavi yöntemleri uygulanmaktadır
.