26-31 Mayıs Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası

Güncelleme Tarihi: 28/05/2018

26-31 MAYIS ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

Tıbbi tedaviyle tam iyileşme şansı yüksek olan akut lösemiden korkulmaması gerektiğini hatırlatmak; toplum olarak lösemi tedavisi gören kişilere ve ailelerine ihtiyacı olan, maddi-manevi her türlü desteği vermenin önemini vurgulamak amacıyla her yıl belirlenen bir haftada Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanmaktadır.

Halk arasında Kan Kanseri diye bilinen Lösemi; çocukluk çağında görülen kanser türlerinin %35’ini oluşturup ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde her yıl 16 yaşın altında ortalama 1200-1500 arası çocukta lösemi vakası tespit edilmektedir.

Gülhane EAH Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Onkolojisi birimlerinin iş birliği ile otolog ve aile içi veya akraba dışı vericilerden allojeneik kök hücre nakli yapılarak, lösemili çocuklarımızın tedavileri için hizmet vermeye devam etmektedir.